logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Access munkakörnyezet

Programozott tananyag:


Microsoft Access
A Microsoft Access olyan Windows környezetbe illesztett relációs adatbázis-kezelő rendszer, melynek segítségével az információ: könnyen tárolható, rendezhető, visszakereshető és megjeleníthető.

Az Access 2007 indítása
Az Access 2007 megnyitható pl. valamely fájlkezelőben vagy az asztalon egy adatbázis fájl nevére vagy ikonjára való dupla kattintással.

Az Access 2007 indítása F1
Feladat

Az Access 2007 képernyő
Az Access 2007 A programablak részei: Címsor, Menüszalag, Navigációs ablak, Dokumentum fülek, Minipult, Gördítő sáv, Állapotsor.

Az Access 2007 képernyő F1
Feladat

A menüszalag
Az Office Access 2007-ben az Office Fluent felület részét képező menüszalag a menük és eszköztárak elsődleges helyettesítője. A menüszalag lapjain csoportokba sorolva találhatók a parancsok.

A menüszalag F1
Feladat

Navigációs ablak
Ha egy adatbázis-objektumot meg akarunk nyitni, vagy valamilyen parancsot szeretnénk rá alkalmazni, az objektum nevére jobb egérgombbal kattintva a helyi menüből kiválaszthatjuk a megfelelő parancsot.

Navigációs ablak T1
Feladat

Navigációs ablak F1
Feladat

Dokumentumfülek
A mindennapi munkában hasznos, hogy az adatbázis-objektumokat nem csak egymást fedő ablakokban, hanem egy ablakban, dokumentumfüleken is.

Dokumentumfülek F1
Feladat

Állapotsor
Az adatbázis-kezelőben az Állapotsort testre szabhatjuk jobb egérgombbal rákattintva, a megjelenő menüben kiválasztva a megjelenítendő parancsot, valamint ellenőrizhetjük a parancsok aktív vagy nem aktív állapotát.

Nézetek
Az Access lehetővé teszi, hogy adatbázis-objektumainkat különféle nézetekben megtekintsük.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.