logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Keresés, csere

Szükség lehet az elkészült diákon egy-egy szó vagy kifejezés keresésére vagy cseréjére ez a feladat a Keresés és a Csere menüpontokkal egyszerűen megoldható.
szerkesztes.JPG

Keresés:
A Kezdőlap menüszalagon a Keresés menüpont kiválasztása után, a keresett szöveg mezőbe kell beképelni a szót, amit keresünk. A program a megfelelő szóra ugrik majd a szövegben.
kereses.JPG
A folyamatban levő keresés megszakításához nyomjuk le az ESC billentyűt. Ha csak azokat a karakterláncokat szeretnénk megtalálni, amelyek a kis- és nagybetűhasználat szerint is megegyeznek a Keresett szöveg mezőbe írtakkal, jelöljük be a Kis- és nagybetű megkülönböztetése jelölőnégyzetet.
Ha adott szót szeretnénk megtalálni (például hírek), illetve ha figyelmen kívül szeretnénk hagyni a szót, ha másik szó részeként szerepel (például hírekben), jelöljük be a Csak egész szavakat jelölőnégyzetet.
Csere:
A Kezdőlap menüszalagon a Csere menüpont kiválasztása után a Keresett szöveg mezőbe kell beírni a lecserélni kíván szöveget, a Csere erre mezőbe, amire cserélni szeretnénk.
csere.JPG
A szöveg következő előfordulásának megkereséséhez kattintsunk a Következő gombra. A szöveg egy előfordulásának cseréjéhez kattintsunk a Csere gombra. Ha rákattintunk a Csere gombra, a PowerPoint a szöveg következő előfordulására lép. A szöveg összes előfordulásának lecseréléséhez kattintsunk Az összes cseréje gombra.


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.