logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
menüMENÜ   

Háttér készítése

Adhatunk egy színt minden dia hátterének. Készíthetünk több színből álló hátteret, és megadhatunk háttérképet is a bemutató témájától függően.

hatter.JPG

Tervezés menüszalag -> Háttér ikoncsoportot -> Háttérstílusok menü legördítésével a választhatunk a beépített minták közül A háttér formázása menüpontnál egyéni hátteret készíthetünk.
hatterform.JPG

Nincs kitöltés: Akkor válasszuk ezt a lehetőséget, ha a dia hátterét átlátszóvá vagy színtelenné szeretnénk tenni, vagy a diaháttér kitöltését el szeretnénk távolítani.

Egyszínű kitöltés: Ezt a lehetőséget válasszuk, ha a dia hátteréhez színt és átlátszóságot szeretnénk hozzáadni. A Szín gomb (festékvödör) használatával kiválasztható a beállítani kívánt szín.

Színátmenetes kitöltés: Ezt a lehetőséget válasszuk, ha a dia hátteréhez átmenetes (átmenet: Színek és árnyalatok fokozatos átalakulása egyik színből vagy egyik színárnyalatból a másikba.) kitöltést szeretnénk hozzáadni.

Kitöltés képpel vagy anyagmintával: Ezt a lehetőséget válasszuk, ha a dia hátterében egy képet szeretnénk kitöltésként alkalmazni, vagy ha anyagmintázatot szeretnénk hozzáadni.

Mindegyik: A gombra kattintva a módosítást az összes dián alkalmazhatjuk. Eredeti háttér visszaállítása: A gombra kattintva a háttéren elvégzett módosításokat törölhetjük, és az alapértelmezett beállításokat állíthatjuk vissza.Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.