logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
menüMENÜ   

Áttűnések

Az eddig tanultak alapján már el tudunk készíteni egy szép, igényes prezentációt.

A prezentációs programnak van egy olyan funkciója, amivel még szebb bemutatókat lehet készíteni. Elhelyezhetünk az elkészült bemutatónkban mozgásokat, vagyis animálhatjuk azt.

Két lehetőségünk van mozgások létrehozására. Az egyik a diák megjelenéséért felel. Ezt hívjuk áttűnésnek.

Ha áttűnést állítunk be a bemutatónkban, akkor a diák közötti váltások formáját állítjuk be. Milyen gyorsan, milyen mozgással érkezzenek a diavetítés során egymás után az elkészített diák.

Lehetőség van a diákon elhelyezett szövegek, képek, objektumok mozgatására. Ezt hívjuk egyéni animációnak a programban.

Az Animációk menüszalagra kattintva megtaláljuk az áttűnések beállításának lehetőségeit.


attunes.JPG


Először ki kell választani, hogy milyen legyen a mozgás fajtája. Ebben a megjelenő minták segítenek. Gördítsük le a minták mellett található menüt! Itt több forma közül választhatunk. Ha az egeret egy picit rajta hagyjuk a kiválasztott formán, a nevét is kiírja.
Eztán már csak azt kell beállítani, hogy kattintásra következzenek egymás után a diák, vagy automatikusan, egy beállított időközönként történjen a váltás. Ha élő beszéd mellett tartjuk az előadást, akkor feltétlenül a kattintásra lehetőséget állítsuk be.
Ha olyan bemutatót készítünk, ami csak vetítésre szolgál, például egy nyaralás bemutatása, akkor állíthatjuk automatikusra a vetítést. Meg kell adni, hogy mennyi idő után váltsanak a diák. Ezt perc, másodpercben lehet megadni.
Ha minden diára szeretnénk alkalmazni a beállításokat, akkor meg kell nyomni a Mindegyikre gombot a menüpontok között.
A megjelenés sebessége is beállítható.


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.