logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Megjelenítés

A Vezérlőpult „Megjelenítés” része lehetővé teszi számunkra a grafikus felület más témák, ill. kinézetek alkalmazását, az asztal hátterének és a képernyőkímélőnek a változtatását. A „Megjelenítés” ikonra kattintva az előugró ablakban egy „Téma” felirat alatt egy legördülő listadobozból választhatjuk ki Windowsos ablakaink másfajta megjelenését.
Az asztal hátterét az „Asztal” fülön változtathatjuk. A „Tallózás” gombbal az listában nem szereplő képeket is beilleszthetünk háttérnek. Az asztalnak azt a részét amit kép nem tölt ki egy adott színnel tölti ki a rendszer. Ez adható meg a „Szín” felirat alatti legördülő listadobozban. A „Pozíció” felirat alatti legördülő listadobozban meghatározhatjuk a kép elrendezését. A lehetőségek között szerepel az egyszerű középre illesztés. Ha a kép nem tölti az egész képernyőt, rávehetjük, hogy a kép nyújtásával a teljes képernyőt töltse ki. Egy harmadik lehetőség amikor a teljes képernyőt mozaik szerűen rakja teli az adott képpel.


Képernyőkímélő beállítása fontos a monitorunk megóvása érdekében. A képernyőkímélő ezért egy adott idő után kikapcsolja a megjelenítést és valamilyen mást képet jelenít meg. Az Internetről rengeteg szebbnél-szebb képernyőkímélő tölthető le, azonban ha valóban kímélni is akarjuk a képernyőnket akkor a leghatásosabb az egyszerű sötété vagy fekete szín választása. Ugyanis ha a képernyőnek semmilyen színt nem kell megjeleníteni akkor valóban kíméljük. Tehát gondoljuk meg, hogy a beállított képernyőkímélőnk valóban kíméli-e a képernyőt.


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.