logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Képek méretezése

Végül méretezni is szeretnénk a képet. Ezt is a Formátum menüszalagon tehetjük meg. A Méret ikoncsoportban, a Méret szó mellett található kis négyzetet megnyomva hozható elő a méretezésre szolgáló ablak.


meret.jpg

A méretezésre szolgáló ablak:

meretkep.jpg

Az ablakban a feliratok segítenek abban, hogy melyik részén, mit kell beállítani.

A legfontosabb beállítási lehetőség, az a Méretezés résznél található. Ha nem szeretnénk, hogy a méretváltoztatás során a kép torzuljon, akkor a Rögzített méretarány, és Az eredeti képmérethez képest feliratot be kell jelölni, majd a Magasságot és Szélességet százalékos értékkel változtathatjuk! Így méretarányosan kicsinyíthetjük, nagyíthatjuk a képünket. Ha pontosan kell megadni a magasság és szélesség adatokat, akkor az első beállítási lehetőségnél tehetjük meg az ablakban. Alatta az elforgatás mértéke adható meg fokban.
A képek kézzel is méretezhetők. Az egér segítségével fogjuk meg a kép jobb alsó sarkát, vagy valamelyik oldalát, és húzzuk lenyomott bal egér gombbal a megfelelő irányba. Ebben az esetben a képet nagyítani, vagy kicsinyíteni tudjuk.Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.