logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
menüMENÜ   

Adatok bevitele táblázatbaA táblázatunkba az adatokat a megjelenő cellákban helyezzük el. Különböző típusú adatokat gépelhetsz be, aminek jelentősége van.


Begépelhető adattípusok:
1.Szám: A billentyűzeten található számok. Nem tartalmazhat egyéb karaktert a cella. Ha helyes számformátumot helyeztél el a cellában, a program a tartalmát automatikusan jobbra igazítja. Ezekkel a típusú számításokkal tudod a számításokat elvégezni.
2.Szöveg: Szöveg lehet bármilyen karakter, amit a billentyűzet segítésével a cellába gépelhetsz. Ilyen típusú cellák tartalmával nem tudunk számolni.
3.Képlet: Általunk elkészített matematikai képletek. Elkészítésüket te teheted meg. A cellába írj egyenlőség jelet, majd utána készítsd el a képletet, ahol minden matematikai jelölést használhatsz. Figyelni kell a helyes zárójelezésekre. Ha más cella tartalmára hivatkozol a képletben, akkor cellahivatkozást használj! pl. =(C2+D2)/3, ami a C2 és D2 cella tartalmának összegének harmadát adja eredményül.
4.Függvény: A függvények beépített képletek a programon belül. Minden függvénynek neve van, és beszúrás segítségével használhatod. Függvénynév(argumentumok). Pl. SZUM(B2:C5)


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.