logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

A menüszalag

Az Office Fluent felület részét képező menüszalag a menük és eszköztárak elsődleges helyettesítője. A menüszalag lapjain csoportokba sorolva találhatók a parancsok.
Az Office Access 2007 alkalmazásban a következő parancslapok láthatók:


Általános parancslapok

Kezdőlap: A legtöbbet használt parancsok a menüszalag első lapján, a Kezdőlapon találhatók. A gombokként megjelenő parancsok a gyakori feladatok elvégzését támogatják.

Létrehozás: Ezen a lapon találhatók azok a parancsok, melyekkel új adatbázis-objektumot tudunk az adatbázisban létrehozni.

Külső adatok: Azon parancsok csoportjának lapja, melyekkel külső adatokat tudunk importálni, exportálni illetve frissíteni.

Adatbáziseszközök: Az adatbázis-objektumok közötti kapcsolatok megjelenítésére, elrejtésére, létrehozására valamint makrók futtatására szolgáló parancsokat tartalmazó lap.

Access2007_menuszalag.jpg

Környezetfüggő parancslapok

Bizonyos objektumoknál a szokásos parancslapok mellett megjelennek olyan lapok is, amelyek csak az adott objektumra alkalmazható parancsokat tartalmazzák. A környezetfüggő parancslap olyan parancsokat és szolgáltatásokat tartalmaz, amelyekre egy-egy konkrét helyzetben van szükség, attól függően, hogy milyen objektummal dolgozunk, és mit csinálunk.


Access2007_kornyezetfuggo.jpg

Gyűjtemények

A gyűjtemények vizuális áttekintést nyújtanak a parancsok végrehajtásának eredményéről.Access2007_gyujtemeny.jpg

Gyorselérési eszköztár

A Gyorselérési eszköztár a menüszalag felett elhelyezkedő kis terület, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással érjük el a parancsokat.Access2007_gyors_eszk.jpg

Azok a parancsok találhatók rajta, amelyeket a leggyakrabban szokás használni, például Mentés, Visszavonás és Mégis. Bővíthetjük további gombokkal a mellette található nyílra kattintva, illetve eltávolíthatunk gombot jobb egérgombbal rákattintva és az Eltávolítás a gyorselérési eszköztárról menüpontot választva.
access2007_gyors_eszk2.jpg access2007_gyors_eszk3.jpg

Módosíthatjuk az eszköztár elhelyezését is, és az alapértelmezés szerinti kis méretet nagyra állíthatjuk. A kis eszköztár a menüszalag parancsfülei közelében található, amikor azonban nagy méretre váltunk, az eszköztár a menüszalag alatt jelenik meg, teljes szélességben.


Billentyűparancsok

Az egyes parancsok elérésére billentyűparancsok is használhatók, melyek megjeleníthetők az ALT billentyű lenyomásával, majd felengedésével.Access2007_bill_parancs.jpg

A parancsot kiadhatjuk annak a billentyűnek (vagy billentyűknek) megnyomásával, amely a kívánt parancslapon vagy hozzá legközelebb billentyűzettippként megjelenik.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.