logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
menüMENÜ   

Előszó és célokA digitális oktatás bevezetése óta a tanulók, a szülők és a tanárok is nagyon sokat tanultak informatikából. Még azok is, akiknek még sosem volt informatika órájuk.

Egyre több iskolának sikerül regisztrálni a G Suite for Education csomagot és egyre többen kezdik használni az általuk nyújtott lehetőségeket, a korábban használt megoldások helyett. A szülők pedig, akik már azt hitték, hogy mindent telepítettek, regisztráltak és megtanultak, amire a Digitális oktatáshoz szükség lehet, most kezdhetik elölről.

A Google nagyon sok olyan lehetőséget biztosít a pedagógusok számára, amelyekhez a szülőknek még Gmail fiókra sincs szüksége, sőt tanulni sem kell (sokat).

A Google Meet segítségével a pedagógusok például úgy tudnak videó konferenciát szervezni, hogy az azon való részvételhez a tanulónak elegendő egy böngészőben a tanár által kiküldött linkre kattintania.

Ezt fogjuk most megismerni összesen 3 lépésben:
  • A tanár létrehozza a megbeszélést és kiküldi a tanulónak a megbeszélés linkjét.
  • A tanuló a böngészőben rákattint a linkre és megadja nevét.
  • A tanár engedélyezi a tanuló részvételét az órán.
A Meet további funkciói és egyéb beállításai sok oktató videóban megtalálhatók, ezért ezekkel nem foglalkozunk.

Tananyagunk célja csupán a videó megbeszélés létrehozásához egy egyszerű módszert kínálni, ami nagyon egyszerűen használható egy kisiskolás számára is.

Írta: Gál Tamás
Lektorálta: dr. Mayer Virág
Szabadon használható, továbbadható…


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.