INFORMATIKA
  Ingyenes elektronikus Tananyag
KÖZISMERETI INFORMATIKA:
- Programozott tananyag
- Projekt alapú feladatok
- Oktatási segédanyagok
VISSZA    
MENÜ    
ISMÉT    
TOVÁBB    

Szövegdobozok formázása

Egy szövegdoboz beszúrásakor az alakzatok beszúrásához hasonlóan a képernyő tetején új menüszalag jelenik meg a Szövegdoboz eszközök / Formátum menüszalag. A szövegdobozokat az alakzatoknál megismert módon formázhatjuk.


w7_szovegdoboz_eszkozok.jpg

w7_szovegdoboz_formazasa_2.jpg

A legtöbb formázási beállítás módosítható a Szövegdoboz eszközök / Formátum menüszalagon. Az itt nem található, ritkábban használt beállításokat elérhetjük, ha a Szövegdoboz stílusok csoport jobb alsó sarkában található nyílra kattintunk, vagy a helyi menüből kiválasztjuk a Szövegdoboz formázása menüpontot.

Mindkét esetben a Szövegdoboz formázása párbeszédpanel jelenik meg, ami kísértetiesen hasonlít az Alakzat formázása párbeszédpanelre.

képnévkell.jpg

Szövegdobozok esetén különösen fontosak a szöveg elhelyezésének beállításai. A szövegdoboz fülre kattintva beállíthatjuk a belső margókat, és a függőleges igazítást.

Az Alakzat átméretezése a szövegnek megfelelően jelölőnégyzetet kipipálva a elérhetjük, hogy a program a szövegdoboz méretét a begépelt szöveghez igazítsa. Ellenkező esetben a méret független a szöveg méretétől, így előfordulhat, hogy a kelleténél kisebb szövegdobozban a beírt szövegnek csak egy része lesz látható.

A Sortörés az alakzatban jelölőnégyzettel engedélyezhetjük, hogy a Word automatikus sortörést helyezzen el, ha egy sor végére ér.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.