logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Fülemüle projektek

Programozott tananyag:


Fenntartható fejlődés
A Fülemüle verseny kiemelt célja a környezettudatos magatartás kialakítása. A tanulók számos oldalról bemutatják a környezetvédelem, és fenntartható fejlődés alapvető kérdéseit.

Internet használata
Különösen hasznos lehet a diákok számára annak bemutatása, hogy milyen veszélyeket látnak társait az internet használatában.

Szabad szoftverek
Több Linux változat és több nyílt forráskódú szoftver bemutatására alkalmas tanulói prezentáció, amelyek alkalmasok az informatika óra színesítésére.

Hardver
Az elmúlt években több hardver eszköz is szerepelt a Fülemüle verseny kiírásaiban.

Iroda
Mára az irodai szoftverek használata az informatika legismertebb területe. Mégis érdekes lehet, hogy a diákok miként tanítanák az ehhez kapcsolódó ismereteket.

Fülemüle logó A Fülemüle versenyen az elmúlt években több mint 100 iskola több 100 tanulója mutatta meg, hogy miként tanítaná az informatikát. Sok igen értékes alkotás született. Ezek közül adunk közre egy válogatást.

Valamennyi eredményes verseny pályamű letölthető a verseny honlapján: www.tehetseggondozas.hu.

A diákok által készített prezentációk felhasználhatók informatika vagy osztályfőnöki órák színesítésére. Érdekes lehet például, hogy mit gondolnak a mai fiatalok az internet veszélyeiről, vagy éppen milyen operációs rendszert használnak.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.