INFORMATIKA
  Ingyenes elektronikus Tananyag
KÖZISMERETI INFORMATIKA:
- Programozott tananyag
- Projekt alapú feladatok
- Oktatási segédanyagok
MENÜ    

Interaktív táblára (is)


A honlapunkon található elektronikus tananyagok összeállításánál és a keretrendszer elkészítésénél fontos szempont volt, hogy alkalmasak legyenek interaktív táblán történő felhasználásra. Ennek megfelelően programozott tananyag egy részét órai munka során, interaktív tábla használatával teszteltük.

Nem gondoljuk, hogy létezik olyan módszer és tananyag amely minden pedagógus számára, minden tanulócsoportnál eredményes lehet. Ezért is helyeztünk el oldalainkon sok-sok, akár internet kapcsolat nélkül is felhasználható oktatási segédanyagot, jegyzeteket, videókat…

Webhelyünk ezen oldalán gyűjtjük össze azokat a letölthető anyagokat, amelyek interaktív táblákhoz készültek, és a Creative Commons -Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc alatt állnak.

Ha valaki kedvet kap hasonló tananyagok készítéséhez, az Újváros park tanári oldalán talál segítséget, és további interaktív táblához készített tananyagokat.

Ha valaki szeretné, hogy még jobb, tartalmasabb vagy sokszínűbb legyen Ingyenes Informatika Tananyagunk az segíthet véleményével vagy küldhet be tananyagot (informatika@gtportal.eu). Cserébe nevét és, ha van további tatanyagokat közreadó weboldala, akkor annak linkjét egy rövid leírással elhelyezzük webhelyünkön.

Letölthető anyagok:

Neumann János interaktív tananyag Neumann.notebook
Smart Notebook tananyag
(2,8 MB)
Hardver interaktív tananyag Hardver.notebook
Smart Notebook tananyag
(7,6 MB)
Táblázatkezelés alapok interaktív tananyag Tablazat_alapok.notebook
Smart Notebook tananyag
(1,4 MB)
Táblázatkezelés bevezető interaktív tananyag Tablazatkezeles_bevezeto.notebook
Smart Notebook tananyag
(4,7 MB)
Adatbázis interaktív tananyag Adatbazis.notebook
Smart Notebook tananyag
(4,1 MB)


Az itt található anyagok sajátos nevelési igényű (hallássérült és/vagy enyhe fokban értelmi sérült), speciális szakiskolai tanulók számára készültek. A tananyaguk - a 33-mal kezdődő, új OKJ rendszerű speciális (adaptált) szakmai képzési programok  informatikai moduljaihoz kapcsolódó vizsgakövetelmények szintjéhez igazodik.

Varga Zsuzsa
oligofrénpedagógia-szurdopedagógia szakos gyógypedagógus
vzsuzsa@gmail.com
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.