INFORMATIKA
  Ingyenes elektronikus Tananyag
KÖZISMERETI INFORMATIKA:
- Programozott tananyag
- Projekt alapú feladatok
- Oktatási segédanyagok
VISSZA    
MENÜ    
ISMÉT    
TOVÁBB    

Nyomtatási elrendezés nézet

Ebben a nézetben tekinthetjük meg, hogyan jelenik meg a dokumentum oldalakra bontva, nyomtatott formában. A dokumentum elemei, például az élőfej, a lábjegyzetek, az oszlopok és a szövegdobozok tényleges helyzetükben láthatók.
A Nyomtatási elrendezés nézet a Nézet menüszalag -> Nyomtatási elrendezés parancsával vagy a státusz sor Nyomtatási elrendezés ikonjával választható ki.
w7_nezet_nyomtatas_1.jpg

A dokumentumunkat a nyomtatotthoz hasonló formában tekinthetjük meg.

w7_nezet_nyomtatas.jpg

Ez a nézet megkönnyíti az élőfejek és élőlábak szerkesztését, a margók igazítását, valamint az oszlopokkal és rajzobjektumokkal végzett munkát.
Ebben a nézetben a Word minden formátumot megjelenít, ezért egy dokumentum formai áttekintésekor, vagy összetett formátumok beállításakor célszerű használni.
Nyomtatási elrendezés nézetben több helyünk marad a képernyőn, ha elrejtjük az oldalak tetején és alján lévő üres területeket, valamint az oldalak között lévő szürke sávot.

w7_ures_terulet.jpg

  1. 1. Az üres területek elrejtéséhez álljunk a kurzorral az oldal tetejére vagy aljára, és kattintsunk duplán az Üres területek elrejtése gombra. w7_ures_terulet_elrejt.jpg
  2. 2. Az üres területek megjelenítéséhez álljunk a kurzorral az oldal tetejére vagy aljára, és kattintsunk duplán az Üres területek megjelenítése gombra. w7_ures_terulet_mutat.jpgSzótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.