INFORMATIKA
  Ingyenes elektronikus Tananyag
KÖZISMERETI INFORMATIKA:
- Programozott tananyag
- Projekt alapú feladatok
- Oktatási segédanyagok
VISSZA    
MENÜ    
ISMÉT    
TOVÁBB    

Keresés

Szükség lehet a a készülő dokumentumban egy-egy szó vagy kifejezés keresésére vagy cseréjére ez a feladat a Keresés és a Csere menüpontokkal egyszerűen megoldható.
w7_szerkeszt_csop_1.jpg

Keresés:
A Kezdőlap menüszalagon a Keresés menüpont kiválasztása után, a keresett szöveg mezőbe kell begépelni a szót, amit keresünk. A program a megfelelő szóra ugrik a szövegben. Billentyűkombináció CTRL+F

w7_keres_dialogusa_1.jpg

A folyamatban levő keresés megszakításához nyomjuk le az ESC billentyűt.
Az Egyebek gombra kattintva lehet finomítani a keresést.

w7_keres_dialogusa_2.jpg

Ha csak azokat a karakterláncokat szeretnénk megtalálni, amelyek a kis- és nagybetű-használat szerint is megegyeznek a Keresett szöveg mezőbe írtakkal, jelöljük be a Kis- és nagybetű megkülönböztetése jelölőnégyzetet.
Ha adott szót szeretnénk megtalálni (például hírek), illetve ha figyelmen kívül szeretnénk hagyni a szót, ha másik szó részeként szerepel (például hírekben), jelöljük be a Csak ha ez a teljes szó jelölőnégyzetet.
Ha bejelöljük a Behelyettesítéssel jelölőnégyzetet, akkor elég a keresett szó belsejéből néhány egymást követő karaktert megadni.
Választhat a szó eleji és szó végi egyezéseket is.

w7_keres_dialogusa_3.jpg

A Formátum gombra kattintva szűkíthetjük a keresést keresett szöveg formátuma alapján. Például megkereshetjük, hogy egy szót hol írtunk dőlt betűkkel.
A speciális gomb lehetőséget ad speciális például formázási karakterek keresésére.

w7_keres_dialogusa_4.jpg
Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.