INFORMATIKA
  Ingyenes elektronikus Tananyag
KÖZISMERETI INFORMATIKA:
- Programozott tananyag
- Projekt alapú feladatok
- Oktatási segédanyagok
VISSZA    
MENÜ    
ISMÉT    
TOVÁBB    

Mire figyeljünk a mentésnél?


Ha dokumentumunkat mások számára is elérhetővé szeretnénk tenni, vagy szeretnénk elkerülni, hogy később keresgélni kelljen őket, akkor néhány alapszabályt érdemes betartanunk.

A fájlnév megadásánál figyeljünk oda a következőkre:
1.Válasszunk olyan nevet, amelynek alapján később gyorsan megtalálhatjuk számítógépünkön dokumentumunkat!
2.Ha interneten is közzé szeretnénk tenni munkánk eredményét a fájl nevében ne használjunk magyar ékezetes karaktereket és szóközt sem. Szóközt az ilyen estekben aláhúzással szokás helyettesíteni.

A könyvtár megadásánál figyeljünk oda a következőkre:
1.Ha sok dokumentumot tárolunk számítógépünkön, akkor azokat célszerű témák szerint könyvtárakba rendezni. Így később sok keresgélésre fordított időt megspórolhatunk magunknak.

A fájltípus megadásánál figyeljünk oda a következőkre:
1.Ha egy dokumentumot nem csak magunknak készítünk, akkor olyan fájltípust válasszunk, amelyet a többiek is meg tudnak nyitni. Egy mozdulattal sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, és társainkat.*
2.A doc vírusok megelőzésére gyakran használják a RTF (Rich Text Format) formátumot. Ezt minden nagyobb szövegszerkesztő ismeri, és nem kell aggódnunk a vírusok miatt sem.
3.Ha új dokumentumainkat rendszeresen, az éppen alapértelmezettől eltérő formátumban szeretnénk menteni, akkor a beállításoknál módosíthatjuk az alapértelmezett fájltípust.

*Míg a szabad szoftverek frissítései lehetővé teszik a legújabb MS Word fájltípusok használatát (Pl. az Open Office kezeli az MS Word 2007 formátumot), addig az MS Word régebbi kiadásai nem képesek beolvasni az újak fájltípusait (Pl. az MS Word 2003 nem kezeli az MS Word 2007 formátumot).


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.